Vështrime

Fushatë hipokrite

Nga mesi i javës, Hive Social, një aplikacion i mediave sociale, doli me lajmin se brenda natës i ishin shtuar 130 mijë përcjellës. Vetë udhëheqësit e kompanisë nuk e kishin të qartë se përse kishte ndodhur ky bum i papritur dhe i paparashikuar.

Po qe se kanë dashur të na përçojnë porosi, kanë mundur ta bëjnë në formë virtuale - mu ashtu siç edhe u zhvillua festivali Sundance. Kanë mundur të na premtonin çfarë duan, se edhe ashtu na premtojnë çfarëdo që u bie ndërmend, pa pasur nevojë të takohen me askënd. Televizione ka me bollëk, FB dhe YouTube nuk po ndalen - kanë mundur që t'i paraqesin programet e tyre politike. Pse, në mos ka kush që mund t'ua kontestojë - edhe ashtu gjysmën e harrojnë posa të hipin në pushtet, e gjysmën tjetër opozita e ruan për zgjedhjet e tjera

Nga mesi i javës, Hive Social, një aplikacion i mediave sociale, doli me lajmin se brenda natës i ishin shtuar 130 mijë përcjellës. Vetë udhëheqësit e kompanisë nuk e kishin të qartë se përse kishte ndodhur ky bum i papritur dhe i paparashikuar.

Zor se do ta dinin se shkaktari i drejtpërdrejtë i kësaj rritjeje do të ishte filmi kosovar Zgjoi (në anglishte Hive), i regjisores Blerta Basholli,e cila të martën mbrëma i fitoi tri shpërblime në festivalin prestigjioz të filmit të pavarur Sundance. Mori tri nga shpërblimet më të rëndësishme: për regji, çmimin e audiencës, dhe qershinë mbi tortë, Çmimin e Jurisë - pra më të lartin e festivalit.