Vështrime

Çiçibojnuz Republika

Zgjohem sot dhe si edhe pas çdo zgjimi të çdo dite tjetër, pas përfundimit të procedurave të mëngjesit, shfletoj kabllogramet e mëngjesit. Kërkuesin Google e kam ashtu të "programuar", që automatikisht të më njoftojë për artikujt e rinj, ku si mbititull të tyre kanë Kosovën. Ashtu ndodhi edhe sot. Më arriti njoftimi për një artikull në “Washington Times” nga J.Michael Waller. Në të vërtetë, sa më përket mua, ky artikull lirisht ka mundur që për autor ta kishte edhe Vojislav Sheshelin, pasi që ishte shkruar në frymën dhe nga dioptria e tij fashiste. E di se cinikët do të thoshin që po Amerika është vend demokratik dhe mendimi ndryshe është njëri nga strumbullarët e këtij vendi demokratik, mirëpo në atë zanatin e diplomacisë njeriu e kupton se nuk ndodh rastësisht një artikull në “Washington Times” në kohë pandemie, 21 vjet më pas, me titull për dështimin e moçalit të Bill Clintonit të quajtur Kosovë, para fushatës së zgjedhjeve presidenciale në SHBA.

Zgjohem sot dhe si edhe pas çdo zgjimi të çdo dite tjetër, pas përfundimit të procedurave të mëngjesit, shfletoj kabllogramet e mëngjesit. Kërkuesin Google e kam ashtu të "programuar", që automatikisht të më njoftojë për artikujt e rinj, ku si mbititull të tyre kanë Kosovën. Ashtu ndodhi edhe sot. Më arriti njoftimi për një artikull në “Washington Times” nga J.Michael Waller. Në të vërtetë, sa më përket mua, ky artikull lirisht ka mundur që për autor ta kishte edhe Vojislav Sheshelin, pasi që ishte shkruar në frymën dhe nga dioptria e tij fashiste. E di se cinikët do të thoshin që po Amerika është vend demokratik dhe mendimi ndryshe është njëri nga strumbullarët e këtij vendi demokratik, mirëpo në atë zanatin e diplomacisë njeriu e kupton se nuk ndodh rastësisht një artikull në “Washington Times” në kohë pandemie, 21 vjet më pas, me titull për dështimin e moçalit të Bill Clintonit të quajtur Kosovë, para fushatës së zgjedhjeve presidenciale në SHBA.

Nuk e di saktësisht se kush është ky personazh dhe çfarë paraqet.