Vështrime

Barazia e rrejshme

Zgjedhjet e 6 tetorit sollën ndryshime solide në përqindjen e grave që fituan mandatin e deputetes, por pabesia e bashkëpartiakëve ndaj Vjosa Osmanit tregoi se sa e shtirur është tek ne barazia gjinore dhe respektimi i të drejtës së gruas në politikë.

Befasi dhe zhvillime pozitive pati në zgjedhjet dhe përqindjen e përfaqësimit politik të grave në botë gjatë vitit 2019. Zgjedhjet parlamentare që u mbajtën në disa shtete dëshmuan për një gatishmëri më të lartë të grave për t’u marrë me politikë. Megjithatë, hendeku gjinor është ende larg të mbyllet madje edhe në vendet me demokracitë më të zhvilluara.