Tokio 2020

Ylli i volejbollit amerikan shndërrohet në model për fëmijët e shurdhër

Foto: AP
 

Rritja pothuajse plotësisht e shurdhër siguroi një sfidë për David Smithin ndërsa përpiqej të integrohej me fëmijët e tjerë në shkollë ose në shesh lojërash. Çfarëdo që Smithit mund t’i mungonte në të dëgjuar ishte më shumë se e kompozuar me ndjeshmëri, dhembshuri dhe mbi të gjitha aftësi sportive. Smith lindi gati i shurdhër me 80-90 për qind humbje të dëgjimit, por ka arritur ta kapërcejë atë për t'u bërë një sportist elitar që garon në Olimpiadën e tij të tretë për ekipin e volejbollit të meshkujve të SHBA-së.

“Sportet ishin padyshim një përforcues i besimit për mua”, tha Smith. “Ishte diçka në të cilën unë lulëzova, pavarësisht se kisha një disavantazh. Unë mendoj, për mua personalisht, se sporti ishte një mënyrë unike që të integrohesha me botën e dëgjimit normal”.