Tech

Superkompjuterat, Kina lë pas SHBA-në

Kina ka zbritur nga froni Shtetet e Bashkuara sa u takon “superkompjuterave”.

Bëhet fjalë për sisteme të mëdha dhe të kushtueshëm të përbërë nga qindra procesorë të fuqishëm të ndërtuar posaçërisht për studime në fusha të ndryshme, që nga studimi i klimës, simulimet bërthamore, parashikimi i motit e të tjera, transmeton tch.