Tech

TikTok, X dhe Booking.com mund të përballen me rregulla të ashpra të BE-së

Platformat e rrjeteve sociale X, TikTok dhe Booking mund të përballen me rregullta të ashpra të Bashkimit Evropian, raportoi të dielën Reuters.

Sipas Komisionit Evropian, kompanitë do t’i plotësojnë kriteret e BE-së, duke iu nënshtruar rregullave të ashpra teknologjike.

Akti i Tregjeve Digjitale (DMA) u kërkon kompanive me më shumë se 45 milionë përdorues aktivë mujorë dhe 75 miliardë euro në kapitalizimin e tregut, të veprojnë në atë mënyrë që aplikacionet tyre të ndërveprojnë me rivalët dhe t'i lënë përdoruesit të vendosin se cilat aplikacione do të instalojnë paraprakisht në pajisjet e tyre.

Ata nuk lejohen të favorizojnë shërbimet e tyre ndaj rivalëve ose të pengojnë përdoruesit të heqin softuerin ose aplikacionet e para-instaluara.

Alphabet, Amazon, Apple, Meta dhe Microsoft janë përballur me të njëjtat rregulla vitin e kaluar.