Tech

Porti USB-C është i detyrueshëm për pajisjet që do të shiten në BE nga dhjetori 2024

 

Bashkimi Evropian ka publikuar një direktivë të re sipas së cilës çdo pajisje në shitje nga fundi i dhjetorit 2024 do të duhet të ketë një port USB-C, shkruan “TechnoNews”.

Është një direktivë e quajtur “Common Charger”, e cila u botua në Gazetën Zyrtare dhe do të hyjë në fuqi më 28 dhjetor 2024. Kjo do të thotë se çdo telefon, tablet, aparat fotografik, kufje, kufje, tastierë lojërash, altoparlant portativ, tastierë, miu dhe sistem navigimi portativ i shitur në Bashkimin Evropian do të duhet të ketë një portë USB Type-C. Nëse fuqia e karikimit është më e madhe se 15 W, atëherë do të duhet të ketë teknologji USB Power Delivery.