Tech

Shtëpia e Bardhë në bisedime me Muskun për ta ngritur “Starlinkun” në Iran

Foto: AP
 

Shtëpia e Bardhë është në bisedime me miliarderin Elon Musk për ngritjen e shërbimit satelitor të internetit të SpaceX “Starlink” në Iran, raportoi CNN të premten, duke cituar zyrtarë të njohur me këtë çështje.

Shërbimi broadband i bazuar në satelit mund të ndihmojë iranianët të anashkalojnë kufizimet e regjimit për aksesin në internet dhe disa platforma të mediave sociale.