Tech

Komisioni Federal në SHBA kërkon fshirjen e TikTokut

 

Komisioneri i Komisionit Federal të Komunikimeve në Shtetet e Bashkuara, Brendan Carr, u ka bërë thirrje Appleit dhe Googleit që të fshijnë TikTokun nga dyqanet e tyre të aplikacioneve për shkak të modelit të praktikave për fshehjen e të dhënave, shkruan CNN.

Carr i shkroi Appleit dhe Googleit të martën për t’i bërë kërkesë, e cila vjen pas një raporti të BuzzFeed News javën e kaluar që pretendonte se stafi i TikTokut me bazë në Kinë mund të hynte në të dhënat e përdoruesve amerikanë, pavarësisht mohimit nga kompania.