Tech

Zbulohet pranë Tokës një copëz e humbur e Hënës

 

Një asteroid shumë i vogël që rrotullohet rreth Tokës si një satelit mund të jetë një copëz e humbur e Hënës, sipas studiuesve të Universitetit të Arizonës.

Ai quhet Kamo’oalewa, një term nga Havai për trupat qiellorë, ka një diametër prej 40 metrash dhe mund të jetë shkëputur nga Hëna pas një përplasjeje të dhunshme të satelitit tonë me një asteroid.