Tech

Krijohet “lëkura elektronike” që monitoron ndryshimet në shëndet

 

Mjekët mund të jenë vetëm pak vjet larg nga vëzhgimi i shenjave vitale të trupit të njeriut përmes një veshjeje elektronike të lëkurës.

Hulumtuesit në Japoni kanë bërë të ditur se janë duke zhvilluar një veshje tejet të hollë që ata po e quajnë “lëkura elektronike” e cila mund të vendoset në hapësirën e gjoksit duke përdorur sprej uji dhe e cila mund të mbahet si e tillë për një javë.