Tech

SHBA-ja nis hetimet për Facebookun për paragjykime racore sistematike në punësime

SHBA-ja nis hetimet për Facebookun për paragjykime racore sistematike në punësime
 

Një agjenci amerikane që heton Facebookun për paragjykim racor në punësime dhe ngritje në detyrë e ka përcaktuar hetimin e saj si "sistemik", që do të thotë se dyshon se politikat e kompanisë mund të kontribuojnë në diskriminimin e përhapur racor në SHBA.

Tre aplikantë për punë dhe një menaxher pretendojnë që Facebooku i diskriminoi ata për shkak që ishin me ngjyrë, njoftojnë mediat ndërkombëtare.