Tech

Kina më parë e mbyll TikTok-un sesa që e shet në SHBA

Kina më parë e mbyll TikTok-un sesa që e shet në SHBA
Foto: Ilustrim

Pekini ka kundërshtuar shitjen e detyrueshme të aseteve të Tik Tok-ut, SHBA-së nga pronari i saj kinez ByteDance duke shtuar se më parë preferon që ta shohë aplikacionin të mbyllet në SHBA sesa t’ia shesë.

Byte Dance ka qenë në bisedime për ta shitur Tik Tokun tek kompani amerikane, përfshirë Microsoft dhe Oracle, që kur presidenti Donald Trump kërcënoi muajin e kaluar që të ndalohej aplikacioni nëse nuk u shitej.