Tech

Inxhinierët holandezë nisin prodhimin e maskës së “mençur”

Inxhinierët holandezë nisin prodhimin e maskës së “mençur”

Inxhinierët holandezë janë duke e zhvilluar një maskë “të mençur” , e cila i monitoron funksionet vitale të personave që e mbajnë, si temperatura dhe frymëmarrje, duke i paralajmëruar ata në rast rreziku.

Ende në fazën e zhvillimit, prodhuesit e saj shpresojnë se kjo maskë do të jetë në gjendje t’i alarmojë përdoruesit, nëse ata inhalojnë substanca toksike.