Tech

Anulohet misioni ruso-evropian për në Mars si pasojë e koronavirusit

Anulohet misioni ruso-evropian për në Mars si pasojë e koronavirusit
 

Një mision i përbashkët ruso-evropian për të dërguar një rover në Mars është shtyrë për dy vjet sepse faza e fundit e tij është komprometuar nga përhapja e koronavirusit në Evropë, kanë njoftuar dy agjencitë hapësinore, ajo evropiane dhe ajo ruse.

Nisja e misionit të dytë ExoMars ishte planifikuar fillimisht për korrik apo gusht të këtij viti. Por dy agjencitë hapësinore thanë se tani po e shtyjnë lansimin deri në një datë mes gushtit dhe tetorit të vitit 2022.