PROGRAMI FLUTURUES I FËMIJËVE

Dita e madhe e Kosovës: Një udhëtim i gëzuar i artit dhe festimit

Zonja dhe zotërinj, djem dhe vajza, mblidhuni përreth ndërsa nisim një udhëtim të mbushur me krenari, gëzim dhe festë.

Sot nuk është një ditë e zakonshme; është një ditë që ngjall emocione te çdo qytetar i Kosovës sonë të dashur. Është një ditë ku historia takohet me shpresën, ku ëndrrat bëhen realitet dhe ku fryma e unitetit shkëlqen më shumë se kurrë më parë.

Gjashtëmbëdhjetë vjet më parë, shumë kohë përpara se të qeshurat tuaja të mbushnin këto salla, Kosova bëri një deklaratë të guximshme – një deklaratë që u bëri jehonë aspiratave të brezave të kaluar dhe të tanishëm. Ishte një Deklaratë e Pavarësisë, një dëshmi e vendosmërisë së palëkundur të popullit tonë për të krijuar një të ardhme të mbushur me liri dhe dinjitet.

Ne marshojmë përpara me krenari, teksa u bëjmë homazh trimave të ushtrisë dhe policisë sonë.

Teksa reflektojmë për këtë datë historike, na kujtohen sakrificat e panumërta të bëra nga ata që erdhën përpara nesh dhe potenciali i pakufi që vendi ynë ka përpara. Sot ne qëndrojmë të fortë, të bashkuar në diversitetin tonë dhe të palëkundur në angazhimin tonë për të ndërtuar një të nesërme më të ndritshme për brezat që vijnë.

A ka mënyrë më të mirë për të nderuar këtë rast historik sesa përmes gjuhës universale të artit? Sepse arti nuk njeh kufij; aikapërcen gjuhën, kulturën dhe besimin, duke endur së bashku sixhadenë e njerëzimit tonë të përbashkët.

Këtu në "Elena Gjika" nxënësit e talentuar dhe të pasionuar kanë hapur zemrën dhe shpirtin e tyre për të krijuar një spektakël që do të na magjepsë dhe frymëzojë. Nga shfaqjet emocionuese te shfaqjet befasuese të krijimtarisë, ata kanë krijuar një festë që i përshtatet rëndësisë së kësaj dite.

Gjashtë pëllumba simbolikë fluturojnë, duke përfaqësuar komunitetet e ndryshme të Republikës së Kosovës, secili duke sjellë mesazhin e unitetit dhe harmonisë.

Ndërsa mbyllim këtë festë të veçantë, mbani mend se secili prej jush mban në zemrën tuaj fuqinë për të bërë një ndryshim. Ashtu si rrugëtimi i Kosovës drejt pavarësisë kërkon guxim, këmbëngulje dhe unitet, po ashtu kërkon edhe rrugëtimi juaj nëpër jetë. Përqafoni diversitetin, vlerësoni trashëgiminë tuaj dhe ngrihuni gjithmonë për atë që besoni.

Së bashku, si një familje e madhe, le të vazhdojmë të përhapim dashuri, mirësi dhe shpresë kudo që shkojmë. Le të festojmë frymën e Kosovës, rrugëtimin e saj, triumfet dhe mundësitë e saj të pafundme. Gëzuar Ditën e Pavarësisë, Kosovë!