PROGRAMI FLUTURUES I FËMIJËVE

Çfarë dini për volejbollin?

 

Volejbolli është një lojë e luajtur nga dy ekipe prej gjashtë lojtarësh, të cilët përdorin duart që të godasin topin mbi rrjetë.

Volejbolli është zbuluar në vitin 1895 nga amerikani George Morgan. Loja e volejbollit u dizajnua nga ai si një kombinim i sportit të basketbollit, bejsbollit, tenisit dhe hendbollit. Rrjeta e parë e volejbollit u mor nga tenisi dhe ishte e lartë vetëm 1.98 metra, kurse tani është më shumë se dy metra dhe dallon për meshkujt dhe femrat.