Metro

VV-ja do seancë të jashtëzakonshme për “skandalet në NPB”

 

Aktivisti i Lëvizjes Vetëvendosje, Egzon Azemi, ka bërë thirrje publike ndaj subjekteve politike në Komunën e Prishtinës që të japin nënshkrimet për seancë të jashtëzakonshme për ta trajtuar çështjen e, siç e quajti ai, “skandaleve në Ndërmarrjen Publike Banesore”.

“Ndryshimi i rregullore së ndërmarrjes, humbja e pronës në emër të marrjes së disa lokaleve, akt noterial i paligjshëm, marrja e lejeve pa dokumentacion të plotë, pagesa milionëshe për leje nga NPB për pronën dhe objektet që tentonin t’ua transferonin kompanive të përzgjedhura në mënyrë shumë të dyshimtë. Një nga kompanitë e përzgjedhura për këtë projekt 200 milionësh është hapur vetëm një ditë para se të fitonte në këtë aplikim. Kjo ka mjaftuar që të nisin hetime dhe të ndalet. Kjo kompani që është themeluar një ditë më herët se të konkurronte ka fituar dhe ka nënshkruar kontratën me NPB”, ka thënë ai.