Lifestyle

Konsumimi i vitaminës C dhe D gjatë Covid-19

Për trajtimin e mirëfilltë të COVID-19 rëndësi të veçantë ka edhe përdorimi i vitaminave, të cilat ndihmojnë në forcimin e sistemit imunitar në këtë mënyrë duke parandaluar gripin dhe virusin. Vitamina C dhe D janë dy ndër vitaminat që shkencërisht janë vërtetuar se luftojnë infeksionet respiratore të traktit të sipërm. Një gjë të tillë e pohon edhe pulmologu i Klinikës së Pulmologjisë në QKUK, Besim Morina.

 

Për trajtimin e mirëfilltë të COVID-19 rëndësi të veçantë ka edhe përdorimi i vitaminave, të cilat ndihmojnë në forcimin e sistemit imunitar në këtë mënyrë duke parandaluar gripin dhe virusin. Vitamina C dhe D janë dy ndër vitaminat që shkencërisht janë vërtetuar se luftojnë infeksionet respiratore të traktit të sipërm. Një gjë të tillë e pohon edhe pulmologu i Klinikës së Pulmologjisë në QKUK, Besim Morina.

Pacientët e prekur me COVID-19, sipas tij, në momentin që kanë shkuar në këtë klinikë për mjekim, veçse kanë qenë të pajisur me vitamina.