Lifestyle

Si t’i trajtoni sinuset në ditët e dimrit

Si t’i trajtoni sinuset në ditët e dimrit

Inflamacioni shkakton ënjtje të mukozës së sinusit, dhe mund të jetë bakteriale, virale, apo edhe kërpudhore.

Sinuset paranazale janë zgavra në kockat e kokës, të cilat janë formuar për shkak të drejtësisë së Homo sapiens gjatë evolucionit dhe ecjes së tij të drejtë. Këto zgavra janë të mbushura me ajër dhe të veshura me mukozë të frymëmarrjes, njësoj si në hundë dhe mushkëri.