Lifestyle

Depresioni, një nga efektet negative të sheqerit në organizëm

Depresioni, një nga efektet negative të sheqerit në organizëm

Fakti që sheqeri ka një ndikim negativ në organizëm, nuk përbën më lajm. Prania e tij ka lidhje të drejtpërdrejtë me mbipeshën, diabetin dhe sëmundjet e zemrës. Duke qenë se sheqeri ka një ndikim kaq të fortë në shfaqjen e sëmundjeve të zemrës, natyrshëm lind shqetësimi për ndikimin në shëndetin e trurit. Studimet zbuluan së fundmi se sheqeri i tepërt mund të jetë shkaktar i shumë çrregullimeve mendore.

Studimi tregoi se personat që konsumojnë shumë sheqer kanë 23 për qind më shumë gjasa të preken nga depresioni në harkun kohor të 5 viteve.