Lifestyle

Shenjat e kancerit të mushkërive edhe nëse nuk pini duhan

 

Edhe pse pirja e duhanit shkakton rreth 85 për qind të rasteve të kancerit të mushkërive, mijëra jo-duhanpirës, përfshirë edhe duhanpirësit pasivë, vdesin nga sëmundja në botë.

Është thelbësore të njohim më mirë simptomat që do të ndihmonin për të zbuluar më parë sëmundjen dhe për të rritur shanset e shërimit, paralajmërojnë mjekët britanikë në revistën mjekësore "Journal of the Royal Society of Medicine".