Lëmsh

Në pyjet evropiane po rritet numri i insekteve të dëmshme

Në pyjet evropiane po rritet numri i insekteve të dëmshme
Foto: Ilustrim
 

Pyjet evropiane janë bërë më të prekshme nga shpërthimi i insekteve të dëmshme në katër dekadat e fundit, thotë një studim i ri.

Studimi nxjerr rezultate nga hetimi i ndryshimit të pyjeve sa i përket prekshmërisë nga zjarret, erërave dhe insekteve nga 1979 deri më 2018.