Lëmsh

Gjendet në Vjenë molla e vjetër 4.000-vjeçare

 

Arkeo-botanistët kanë zbuluar në Vjenë mollën më të vjetër deri më tani, dhe është gjithashtu interesante që zbulimi ndodhi pak para "Ditës së Mollës" austriake më 13 nëntor.

Një ekzemplar i mollës së egër evropiane Malus sylvestris mendohet se është tharë 4.000 vjet më parë dhe më pas është lënë mënjanë për dimër.