Lëmsh

Lindja e avionit

Lindja e avionit

Në mëngjesin e 17 tetorit 1903 do të realizohej fluturimi i parë i një avioni që punonte me dy helika, të cilat viheshin në punë nga energjia e brendshme e një motori me benzinë. Ky avion ishte përgatitur nga vëllezërit Uillbur dhe Orvil Rajt.

Ngjarja e rëndësishme ndodhi në Kartolinën e Veriut, në plazhin Kiti Houk.