Lëmsh

Zogu me sistem aerodinamik të një “avioni luftarak” thyen rekordin botëror të fluturimit

Zogu me sistem aerodinamik të një “avioni luftarak” thyen rekordin botëror të fluturimit

Një zog që thuhet të ketë ndërtimin aerodinamik të një “avioni luftarak” është gjurmuar duke fluturuar më shumë se 12,000 km nga Alaska në Zelandën e Re, duke vendosur një rekord të ri botëror për fluturimet pa ndërprerje të shpendëve.

Zogu që shihni në foto u nis nga Alaska në jug-perëndim më 16 shtator dhe arriti në gji pranë Auckland 11 ditë më vonë, pasi kishte fluturuar me shpejtësi deri 88 km në orë.