Lëmsh

Qershori 2020 muaji më i nxehtë i regjistruar ndonjëherë

Qershori 2020 muaji më i nxehtë i regjistruar ndonjëherë

Muaji qershor 2020 ka qenë më i nxehti i regjistruar ndonjëherë në botë, duke u barazuar me qershorin 2019, njoftoi sot shërbimi europian Copernicus mbi ndryshimin klimatik, që nënvizon ekzistencën e anomalive shqetësuese dhe zjarret në Siberi.

“Qershori 2020 është i barabartë me qershorin 2019, muaji qershor më i nxehtë që prej fillimit të të dhënave, 0,53 gradë Celsius mbi mesataren e periudhës 1981-2010”, theksoi Copernicus në një komunikatë, pas muajit maj tashmë rekord.