Lëmsh

Pas zjarreve dhe vërshimeve, Australia tani rrezikohet nga merimangat vdekjeprurëse

Pas zjarreve dhe vërshimeve, Australia tani rrezikohet nga merimangat vdekjeprurëse
 

Australia tashmë është përballur me zjarre të mëdha në natyrë, vërshime dhe breshër. Megjithatë, tash ekspertët kanë paralajmëruar për një rrezik tjetër – merimangat vdekjeprurëse.

Duke qenë autoktone në shumicën e rajoneve pyjore në pjesën lindore të Australisë, disa lloje të merimangës rrjetë-hinkë janë të njohura për helmin e tyre shumë të rrezikshëm, i cili arrin efekt në mënyrë të shpejtë.