Lëmsh

NASA tregon se çfarë do të ndodhë me diellin pas 6 miliardë vjetësh

NASA tregon se çfarë do të ndodhë me diellin pas 6 miliardë vjetësh
 

Astronomët e Nasas dolën me një shpjegim se çfarë do të ndodhë me diellin pas 6 miliardë vjetësh, në kohën kur llogarisin se do të shndërrohet në një “yll xhuxh” siç njihet termi astronomik për yjet e vegjël dhe me pak shkëlqim.

Nasa përjashton kështu mundësinë që dielli të kthehet në një vrimë të zezë, por do të jetë në fakt një trup qiellor që e quan “ylli xhuxh i bardhë”, transmeton TCH.