Lëmsh

Në Mars zbulohen mijëra vullkane prej balte

Në Mars zbulohen mijëra vullkane prej balte
 

Në Mars është një zonë prej 12 000 kilometrash katrorë e mbushur me mijëra vullkane prej balte, pra struktura të krijuara nga ngritja e ujit nga thellësia, sedimenteve dhe gazit dhe jo nga dalja e llavës.

Të zbuluara nga një kërkim italian, i kryer nga Universiteti i Padovas dhe të përshkruar në revistën “Scientific Reports”, vullkanet janë të hershëm dhe hapin skenarë të rinj në lidhje me praninë e ujit në nëntokën e planetit të kuq.