Njerëzit me sytë më të bukur në botë

Njerëzit me sytë më të bukur në botë

26 April 2019 12:57

Fillimisht të gjitha qeniet njerëzore kishin sytë ngjyrë kafe dhe ky konkluzion del nga shkenca.

Në një pikë të caktuar në histori, midis 6,000 dhe 10,000 vjet më parë, u shfaq një mutacion gjenetik në sajë të të cilit u lind njeriu i parë me sy blu: pika e origjinës së një brezi të mëvonshëm të njerëzve me sy me ngjyrë.

Sot ne mund të shohim rreth nesh njerëz me ngjyra të ndryshme sysh; si kafe, e zezë, blu, gri apo të gjelbër. Por edhe këto ngjyra ndahen në nuanca, ngjyra të forta apo të lehta.

Njerëzit që në fotografitë më poshtë, kanë një shikim vërtetë hipnotik.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme