LAJMET E MBRËMJES

Gjykata pranon si prova videot e Thaçit fill pas luftës, Mitchel konfirmon mosunitetin e UÇK-së

 

Trupi gjykues në rastin e udhëheqësve të Shtabit të Përgjithshëm të UÇK-së ka pranuar si prova materiale të enjten videomaterialet ku Hashim Thaçi menjëherë pas luftës bënte thirrje kundër dhunës. Në këtë seancë ka vazhduar dëshminë e saj ish-pjesëtarja e Misionit Verifikues të Kosovës, Sandra Lyn Mitchel. Ajo konfirmoi se UÇK-ja nuk pati komandë qendrore të unifikuar

Një sërë videosh i janë transmetuar në Gjykatën Speciale të enjten dëshmitares së 38-të, ish-drejtoreshë për të drejtat e njeriut në Misionin Verifikues të Kosovës në kuadër të OSBE-së, Sandra Lyn Mitchel.

Mes tyre, edhe një konferencë për media e mbajtur më 2 korrik 1999, ku Hashim Thaçi, kryeministër i Qeverisë së Përkohshme, bënte thirrje për pajtim e paqe.
“I lusim të gjithë qytetarët e Kosovës qofshin ata me status civil apo ushtarak të përmbahen dhe të ndikojnë te të tjerët që të mos ndërmarrin akte dhune ndaj fqinjëve të tyre, meqë veprimet e këtilla janë të papranueshme. Përgjegjësit për veprime të tilla do të sillen para drejtësisë”, kishte thënë Thaçi.