LAJMET E MBRËMJES

Kurti mbron Krasniqin para deputetëve, sulmon Prokurorinë

Foto: Alban Bujari / KOHA
Pëlqeje KTV Video për të parë video të përzgjedhura nga KOHA
 

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, dhe deputetë të opozitës kanë polemizuar të enjten në Kuvend lidhur me arrestimin e kryeshefit të KEK-ut, Nagip Krasniqi. Derisa i ka dalë në mbrojtje Krasniqit, Kurti ka thënë se atij po i bëhet gjyqi në seancë të Kuvendit. Ai e ka cilësuar si të qëllimshëm arrestimin e tij, duke e ndërlidhur me figurën e kandidatit për kryeprokuror shteti, Blerim Isufaj. Për këto qëndrime Kurti është akuzuar nga ligjvënësit opozitarë se po mbron një të dyshuar për përfshirje në korrupsion, i cili, sipas tyre, ka qenë zyrtar i Vetëvendosjes

Arrestimi i kryeshefit të Korporatës Energjetike të Kosovës (KEK), Nagip Krasniqi, është bërë shkak që kryeministri, Abin Kurti, të drejtojë të enjten akuza të shumta kundër Prokurorisë dhe kandidatit për kryeprokuror të shtetit, Blerim Isufaj.

Në seancën e Kuvendit, në të cilën drejtori i KEK-ut është shndërruar në kryetemë diskutimesh pa qenë në rend dite, Kurti i ka dalë Krasniqit në mbrojtje, teksa ka thënë që në Prokurorinë e Shtetit ekziston një disponim negativ ndaj qeverisjes së tij.