LAJMET E MBRËMJES

Qeveria ndan mbi 17 milionë euro për rrymën në veri

 

Ditën kur u liruan rrugët në veri, Qeveria e Kosovës ka ndarë 17.5 milionë euro për mbulimin e shpenzimeve të energjisë për banorët e kësaj pjese të banuar kryesisht me serbë. 20 milionë euro të tjera i janë ndarë KEK-ut. Sipas Qeverisë, vendimet kanë për qëllim që të krijojnë stabilitet energjetik deri në muajin mars të vitit 2023.

Edhe 17.5 milionë euro janë ndarë nga buxheti i shtetit për mbulimin e shpenzimeve të energjisë në katër komunat veriore. Qeveria ka njoftuar se këto mjete janë ndarë për KOSTT-in, për pagesën e borxheve ndaj rrjetit evropian të opertorëve të Sistemit të Transmisionit të Energjisë Elektrike.

Edhe pse nuk është saktësuar se për çfarë borxhesh bëhet fjalë, ditë më parë vetë ministrja e Ekonomisë njoftoi se ka kërkuesë nga KOSTT-i për mbulimin e energjisë së shpenzuar dhe jo të paguar në katër komunat me shumicë serbe në veri të Kosovës.