Kulturë

Muzikanti nga Kosova themelon ansamblin multietnik në Paris

 

“The Teko Sacke Orchestra” është një ansambël i pazakonshëm. Ajo që e veçon nuk është vetëm përbërja e tij. Muzikantë të vendeve të ndryshme janë bërë bashkë që secili të zhvillojë idetë e veta në mënyrë sa më kreative.

Themeluesi i këtij formacioni me 14 muzikantë është kompozitori dhe pianisti kosovar Liburn Jupolli, i cili jeton në Paris. Ai ka mbledhur miq të tij nga Franca, Japonia, Lituania, India, Kina e Kili, shkruan sot “Koha Ditore”.