Kulturë

Filharmonia e Beogradit bashkë me Zubin Mehtan ia mësyjnë Tiranës

“Ballkani i hapur” e çon Filharmoninë e Beogradit bashkë me Zubin Mehtan në Tiranë
 

Filharmonia e Beogradit do të aterrojë në Tiranë e bashkë me të edhe ikona botërore e dirigjimit, Zubin Mehta. Agjenda artistike e Teatrit Kombëtar të Operës dhe Baletit parashikon në datën 22 qershor ngjarjen artistike me pjesëmarrjen e artistëve të famshëm. Njëri nga dirigjentët më të famshëm në nivel ndërkombëtar do të jetë në kryeqytetin e Shqipërisë për të drejtuar gala-koncertin, kanë raportuar të enjten mediat në Shqipëri bazuar në njoftimin e TKOB-së. Mehta, 87-vjeçar, ka ende aktivitet të ngjeshur artistik dhe ka shkelur në skenat më prestigjioze anekënd botës.

“Kjo është hera e parë që dirigjenti me famë ndërkombëtare vjen në Shqipëri, por publiku shqiptar e njeh përmes dirigjimit të koncertit të Vjenë,s si dhe bashkëpunimit me tre tenorët: Pavarotti, Domingo e Carreras”, ka shkruar Agjencia Telegrafike Shqiptare