Kulturë

Ramosaj i reagon “Europa Nostras”: Shkëputuni nga qëllimet dashakeqe të qarqeve të caktuara

 

Dy ditë pasi “Europa Nostra” doli me deklaratë me të cilën dëshmoi se nuk e njeh realitetin që Manastiri i Deçanit nuk rrezikohet, të premten kësaj organizate i ka reaguar kryetari i Komunës së Deçanit, Bashkim Ramosaj, ndaj atij që ai e ka cilësuar “raportim skandaloz të ‘Europa Nostras’”. Ka thënë se ai është i pabazuar dhe nuk përket me realitetin e përditshëm që ndodh në Deçan.

Disa ditë pas vizitës që delegacioni i organizatës i bëri Kosovës më shumë se një vit pasi Manastirin e Deçanit e futi në listën e shtatë monumenteve të rrezikuara të trashëgimisë kulturore, “Europa Nostra” rikonfirmoi qasjen e saj se ky monument në Kosovë, së cilës i referohet me fusnotë, vazhdon të mbetet aty pasi “arsyet kryesore... kanë mbetur të vlefshme”.