Dokumentar i RAI 3: Në kërkim të rrënjëve çame

Dokumentar i RAI 3: Në kërkim të rrënjëve çame

08 July 2017 10:30

Tiranë, 8 korrik – Televizioni italian, RAI 3, ka paraqitur një dokumentar për Çamërinë dhe padrejtësitë që i janë bërë popullit të kësaj krahine.

Emisioni “Radici” (Rrënjët), ku dhe u shfaq dokumentari, udhëton nga Bergamo ku jeton dhe punon personazhi kryesor i dokumentarit deri në krahinën e Çamërisë.

Sonila Alushi, personazhi i këtij dokumentari tregon për padrejtësitë që i janë bërë kësaj popullsie nga shteti grek.

Në videon e mëposhtme do të shihni dokumentarin e RAI3, të përkthyer në shqip nga Konica.al, ku tregohet historia e çamëve, largimi i tyre nga tokat e tyre, etj.

Televizioni Italian RAI 3 ka paraqitur një dokumentar për Çamërinë dhe padrejtësitë që i janë bërë popullit të kësaj krahine.

Emisioni “Radici” (Rrënjët), ku dhe u shfaq dokumentari, udhëton nga Bergamo ku jeton dhe punon personazhi kryesorë i dokumentarit deri në krahinën e Çamërisë. Sonila Alushi, personazhi i këtij dokumentari tregon për padrejtësitë që i janë bërë kësaj popullsie nga shteti grek. Në videon e mëposhtme do të shihni dokumentarin e RAI3, të përkthyer në shqip nga Konica.al, ku tregohet historia e çamëve, largimi i tyre nga tokat e tyre, etj.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme