Kulturë

“Rinoqeronti” midis realitetit të zymtë dhe shpresës për ndryshim

“Mallkuar qoftë ai që përpiqet ta ruajë origjinalitetin e vet. Sidoqoftë, të bëhet si të bëhet, unë do të ngeli këtu duke luftuar që ta ndryshoj botën. Kundër gjithë botës do të luftoj”, janë fjalët e Beranzhës (Njomza Tmava).

 

“Mallkuar qoftë ai që përpiqet ta ruajë origjinalitetin e vet. Sidoqoftë, të bëhet si të bëhet, unë do të ngeli këtu duke luftuar që ta ndryshoj botën. Kundër gjithë botës do të luftoj”, janë fjalët e Beranzhës (Njomza Tmava).

Pas tyre, ajo nis atë që e quan revolucion. Synim e ka t’i vrasë të gjithë rinoqerontët. Nuk tregohet se a e arrin këtë pasi që me këto fjalë përfundon shfaqja “Rinoqeronti”. E kritikuar në fillim për përdorimin e alkoolit dhe për mënyrën e çrregullt të jetesës, Beranzha mbetet e vetmja qenie njerëzore brenda shfaqjes “Rinoqeronti” që i reziston procesit të metamorfozës. Bashkëvendësit e saj shndërrohen, shkruan KOHA.