Kulturë

Leze Qena – ikona e dashur e skenës artistike

Leze Qena – ikona e dashur e skenës artistike

Sharmin dhe pozitivitetin i kishte pasur si letërnjoftim kudo, pos aureolës si një nga doajenet e skenës teatrore në Kosovë. E qeshur gjithnjë, e veshur me shije si një zonjë e respektuar, Leze Qena u bë personazhi i dashur për publikun për mbi pesë dekada me radhë.

Fiks 51 vjet më parë, në shfaqjen e “Antigonës”, siç shkruhej në një nga numrat e revistës “Përparimi”, ajo e “plotësoi mungesën e pranisë së Antigonës në skenë”.