Kulturë

Kenny Rogers – zëri që e solli muzikën country tek audienca e pop-it

Kenny Rogers – zëri që e solli muzikën country tek audienca e pop-it
 

Kenny Rogers, kantautori që ka luajtur rol të rëndësishëm në rritjen e audiencës së muzikës country në vitet ’70 dhe ’80, ka vdekur të premten në shtëpinë e tij në Sandy Springs të Georgias në ShBA. Ai ishte 81-vjecar.

Vdekja e tij është bërë e ditur nga publicisti i tij, Keith Hagan. Muzikanti i shquar, më 2018, ishte tërhequr nga skena për arsye shëndetësore. Duke kënduar me një zë të fuqishëm që ngjallte sinqeritet dhe ngrohtësi, ka shitur më shumë se 100 milionë incizime në karrierën e tij të shtirë në disa dekada. Ai ka pasur 21 hite në toplistë, përfshirë këngën “Lady” shkruar nga Lionel Richie dhe “Islands in the Stream” kompozuar nga “Bee Gees” dhe performuar nga Dolly Parton, që arriti në krye të toplistave.