Kulturë

Kori Siparantum i Pejës përfaqëson Kosovën në Belgjikë

Kori Siparantum i Pejës përfaqëson Kosovën në Belgjikë

Siparantum Choir është selektuar për herë të parë në garat ndërkombëtare të koreve evropiane The 15th edition of the biennial International Choir Contest Flanders, që organizohet nga VZW International Choir Contest Flanders në Belgjikë. Duke e marrë parasysh rëndësinë e këtij festivali prestigjioz dhe përzgjedhjen e shtetit tonë në mesin e shumë shteteve nga mbarë Evropa, të cilët kanë traditë korale qindra vjeçare, Kosova mirëpret ftesën për të qenë për here të parë pjesë e këtij festivali8.

“Në këtë festival garues ne paraqitemi me shumë shtete të përzgjedhura si Belgjika, Sllovenia, Republika Çeke, Hungaria etj. Kori Siparantum do të paraqitet në kategorinë e koreve miks me program të kompozitorëve të njohur botërorë dhe shqiptarë. Siparantum në programin e vet paraqitet në festival po ashtu me veprën e kompozitorit të njohur flaman Jan Van Der Roost, i cili sot konsiderohet njëri prej më të rëndësishëm në skenën muzikore (vepër premiere e shkruar për festivalin)”, u shpreh Memli Kelmendi, dirigjent i korit.