Kulturë

Piktorja e ngjyrave të Holokaustit modern

 

Shumë etiketa me numra kishin përfunduar në shportën e vendosur në qoshe të galerisë “Qahili”, si instalacioni më i veçantë i ekspozitës “Holocaust” të Mirjeta Qehajës. 

Secili nga numrat u ishte vendosur vizitorëve të ekspozitës pa asnjë shpjegim, si në kohën e Holokaustit, ku identifikimi i njerëzve është bërë me shenja në bluzë dhe numra në dorë, shkruan sot Koha Ditore.