Kulturë

Beteja e Dytë e Kosovës midis fakteve dhe prapaskenave

Beteja e Dytë e Kosovës midis fakteve dhe prapaskenave

Dy ditë me radhë u luftua fytafyt. Dy ditë pa fitues. Vetëm në të tretën, të enjten e 19 tetorit 1448, do të valonte bajraku i fituesve të betejës.

Kryelartë dolën osmanët. Për të dytën herë pas gjysmëshekulli. Për të dytën herë në të njëjtin vend. Në Fushën e Kosovës. Përsëri arenë e përplasjes së madhe, shkruan sot Koha Ditore. Ballkanasit kishin humbur Betejën e Parë të Kosovës më 1389 kundër osmanëve.