Kronikë

40 ditë paraburgim të arrestuarit që kërkohej nga Maqedonia

40 ditë paraburgim të arrestuarit që kërkohej nga Maqedonia
Foto: Ilustrim

Gjykata Themelore në Prishtinë i ka caktuar masën e paraburgimit prej 40 ditësh të pandehurit M.I. për shkak se ai dyshohet se ka kryer veprën penale “Organizimi dhe pjesëmarrja në grupe terroriste” sipas Kodit të Procedurës Penale të Maqedonisë së Veriut.

M.I. ishte arrestuar në Istog ditë më parë me urdhërarrest ndërkombëtar të lëshuar nga Maqedonia e Veriut. Sipas njoftimit nga Themelorja, ekziston rreziku se ai mund të tentojë ikjen dhe për këtë gjykata ka thënë se ka vendosur masën e paraburgimit.