1 perditesime
Kronikë e zezë

Nënkoloneli i rekomanduar për suspendim u përgjua për aksionin ku u kapën 400 kg drogë

Nënkoloneli i rekomanduar për suspendim u përgjua për aksionin ku u kapën 400 kg drogë
19:59

Nënkoloneli i rekomanduar për suspendim u përgjua për aksionin ku u kapën 400 kg drogë

Nënkoloneli policor që është rekomanduar sot për suspendim nga Inspektorati Policor i Kosovës (IPK), dyshohet se ka rënë në përgjime me një nga të dyshuarit që është arrestuar në rastin e sekuestrimit të 400 kilogramëve kokainë në Lipjan në maj të këtij viti.

Ani pse bëhet fjalë për rast tjetër, siç kanë thënë burimet, ky i dyshuar ishte përgjuar për rastin e sekuestrimit të drogës.

Ajvazi është drejtor i Divisionit të rendit publik në Komandën Kryesore në Policinë e Kosovës.

Në operacionin e përbashkët mes Policisë së Kosovës, DEA-s amerikane, Policisë së Shqipërisë dhe Policisë Italiane, më 17 maj të këtij viti u kapën 400 kilogramë kokainë në Lipjan.

Droga ishte kapur në një kamion të kompanisë Mcfood.al.

IPK-ja sot ka njoftuar se ka rekomanduar suspendimin e një nënkoloneli policor për “ushtrim ndikimi” dhe “zbulim të fshehtësisë zyrtare”.

“Hetuesit e IPK-së në koordinim me Prokurorinë Themelore në Prishtinë janë duke hetuar një rast i dyshuar është një zyrtar policor me gradën e nënkolonelit me dyshimin se i njëjti ka kryer veprën penale “Ushtrim ndikimi” dhe “Zbulim i fshehtësisë zyrtare”. Rekomandimi për suspendim është bërë në interes të procedurës hetimore përderisa hetuesit e IPK-së pritet të ndërmarrin edhe veprime tjera hetimore për këtë rast në koordinim me prokurorinë e shtetit”, thuhet nga IPK-ja.

 

18:40

IPK-ja rekomandon suspendimin e një nënkoloneli policor

Inspektorati Policor i Kosovës i ka rekomanduar Policisë së Kosovës që të suspendohet një nënkolonel policor.

Ai dyshohet për “ushtrim ndikimi” dhe “zbulim të fshehtësisë zyrtare”.

“Hetuesit e IPK-së në koordinim me Prokurorinë Themelore në Prishtinë janë duke hetuar një rast i dyshuar është një zyrtar policor me gradën e nënkolonelit me dyshimin se i njëjti ka kryer veprën penale “Ushtrim ndikimi” dhe “Zbulim i fshehtësisë zyrtare”. Rekomandimi për suspendim është bërë në interes të procedurës hetimore përderisa hetuesit e IPK-së pritet të ndërmarrin edhe veprime tjera hetimore për këtë rast në koordinim me prokurorinë e shtetit”, thuhet nga IPK-ja.