Kosovë

Breshri shkaktoi dëme të konsiderueshme në Lupç e Lluzhan

Foto: Driton Paçarada / KOHA
 

Dëme në kultura të ndryshme bujqësore ka shkaktuar breshri i së martës në disa fshatra të Komunës së Podujevës. Lupçi i Poshtëm dhe Lluzhani janë dy prej fshatrave në të cilat janë parë dëme të konsiderueshme.

Patate, mjedra, domate, misër, fasule, speca, grurë e kunguj janë disa prej kulturave bujqësore të dëmtuara në këto fshatra, siç tregojnë fotografitë e KOHËS.