Kosovë

LDK-ja dhe LVV-ja në Podujevë akuzojnë njëra-tjetrën për paaftësi në menaxhimin e të hyrave

 

Me akuza e kundërakuza ndërmjet LDK-së e ekzekutivit të LVV-së është përcjellë bartja e mjeteve vetjake të Komunës së Podujevës nga viti 2021 në vitin 2022. Përderisa këshilltari i LDK-së, Demokrat Hodolli, ka thënë se mbetja e të hyrave tregon se ekzekutivi nuk ka aftësi menaxheriale, drejtori për Buxhet dhe Financa, Fatlum Osmani, ka thënë se buxheti për vitin 2021 ishte hartuar e miratuar pikërisht nga LDK-ja.   

“Kjo tregon se ky ekzekutiv nuk posedon aftësi profesionale me menaxhu me të hyrat vetjake. Treguesi më i mirë është kjo bartje e mjeteve në kategori të ndryshme, pa specifikuar saktë destinimin e tyre, por duke lënë mundësinë që të përdoren lidhë e përlidhë për t’i larë borxhet e fushatës dhe pazaret ditore. Përshkrimi është asfaltimi i rrugëve Buricë, Peran, Letanc, pa specifikuar cila rrugë, rrugicë apo trotuar. Andaj kjo formë është veç një vazhdimësi e një qeverisjeje të dobët dhe pa vizion”, është shprehur Demokrat Hodolli.