Kosovë

Kuvendi i Podujevës miraton vendimin për binjakëzim me komunat Kestel dhe Linz

 

Kuvendarët e Podujevës kanë votuar njëzëri vendimin për nismën e procedurave për binjakëzim me Komunën Kestel të Turqisë dhe asaj Linz të Austrisë. Në mbledhjen e jashtëzakonshme që është mabjtur të martën, kryetari, Shpejtim Bulliqi, i ka treguar interesat që do t’i ketë Komuna e Podujevës në fushën e bujqësisë, Arsimit, por edhe zhvillimit ekonomik e atij të turizmit nga ky binjakëzim.

“Dua t’ju informoj që javën që lamë pas bashkërisht me një dilegacion të ekzekutivit përmes një ndërmjetësimi nga Qendra Kulturore e Bursas të Turqi dhe Kosovës, z.Rexhep Gundur, kemi vu një kontakt të mëhershëm me komunën Kestel në regjionin e Bursas në Turqi. Dhe në vazhdën e këtyre kontakteve që i kemi pas me këtë komunë, në vepanti me kryetarin e kësaj komune, ne javën që lam pas e realiziaum një vizitë atjenë komuna të ndryshme të Bursas”, ka thënë Bulliqi.