Kosovë

Komuna planifikon gjelbërim e shtigje të ecjes në hapësirat skaj hekurudhave në Prizren

 

Komuna e Prizrenit ka shprehur interesimin që të marrë në shfrytëzim hapësirat rreth hekurudhave në këtë qytet, me qëllim që aty të krijojë gjelbërim e parqe, si dhe shtigje për ecje dhe për biçikleta. Sipas autoriteteve komunale, ndonëse për një gjë të tillë ishte arritur pajtimi paraprak me kompaninë publike “Infrakos”, nga drejtuesit e tij janë njoftuar se marrja në shfrytëzim e këtyre pronave duhet të bëhet përmes ankandit publik. Zyrtarët e lartë komunalë kanë shprehur bindjen për realizimin e kësaj nisme, pasi, sipas tyre, kostoja është më e lirë në krahasim me shpenzimet që bëhen për pastrimin e deponive ilegale përgjatë hekurudhave.

Në të njëjtën kohë kanë pohuar se mosmarrëveshjet që kanë buruar nga veprimet e qeverisjes në mandatet e kaluara janë tejkaluar, dhe se tani duhet adresuar edhe nevojat e banorëve të kësaj ane.